Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Артикули за първа помощ, които ще ви подготвят за всяка спешна ситуация през лятото

20 юли 2022, 12:00 часа

От комплекти за отстраняване на отрова до турникети - ще имате безопасност в чантата (буквално).

Както се казва, не всички супергерои носят пелерини. Това, което наистина се изисква, за да се спаси положението, е да бъдете на точното място в точното време и да разполагате с правилните инструменти. Понякога това означава изваждане на лейкопласт или мехлем против сърбеж. Друг път е полезно да имате напълно зареден комплект за първа помощ особено ако сте родител на някои доста буйни деца.

Вместо да позволявате на малки и големи спешни случаи да ви попречат да се насладите на лятото, бъдете подготвени с тези 10 продукта за безопасност.

Основен комплект за първа помощ

Нека започнем с класиката: стандартен комплект за първа помощ. Той идва с всичко необходимо за дребни злополуки: лепенки с различни размери, марля, антибиотичен крем, почистващи кърпички, студен компрес. Идеално е да го държите у дома, в общежитието или в колата.

Какви лекарства да сложим в аптечката за почивката

„Ремонтен комплект“ 

Ако пътувате и нямате място да опаковате традиционен комплект за първа помощ, този мини вариант е идеалният, който да вземете вместо него. Вътре има лейкопластири, мехлем за сърбеж за обриви и дезинфектант за ръце.

Електрически лек за ухапвания от насекоми

Този лечител за ухапвания от насекоми трябва да бъде изискване за всяка лятна ваканция, която включва престой някъде с количка (като колиба в гората или къмпинг). Лечителят за ухапвания от насекоми е захранван с батерии инструмент (не са необходими контакти), който помага за облекчаване на подуване, болка и възпаление при ухапвания от комари, оси и пчели. Доста добра стъпка над спрея за насекоми, как мислите?

Екстрактор за отрова

Ако се притеснявате от ухапвания от змии, имате нужда от нещо по-мощно от стандартния ви комплект за защита от ухапвания от насекоми. Екстрактора за отрова използва смукателна помпа, за да изведе отровата от тялото. Включени са и кърпички за грижа за ужилвания от пчели и оси.

Гривна за оцеляване

Едно от най-ужасяващите обстоятелства, които биха могли да се случат на лятна екскурзия, е да останете някъде напълно изгубени с неработещ телефон. Има гривни оборудвани с мощно фенерче, компас, термометър, спасителна свирка и пожарогасител. 

Комплект с турникет за травми

Претърпяването на нараняване, което води до обилно кървене, може бързо да се превърне в сериозно, поради което е важно да имате турникети под ръка винаги, когато пътувате някъде, където е възможно да се предизвика интензивно кървене. Една забележка: Турникетите могат да се използват само върху крайниците, не и върху тялото.

Лечебен облекчаващ гел след слънце

Вече планирате да опаковате слънцезащитен крем, нали? Въпреки това, ако прекарате цял ден на плажа или на спортно събитие, почти можете да гарантирате, че някой ще изгори от слънцето. Тогава е полезен успокояващ облекчаващ гел, който охлажда при контакт и усещате незабавно успокоение.

7 съвета за превенция и реакция при бедствия

Комплект за пътна помощ

Планирате да тръгнете на пътешествие? Заслужава си да имате комплект за пътна помощ в багажника — вътре има светлоотразителна жилетка, фенерче, бустер кабели и комплект за първа помощ.

Комплект за грижа за бебето

Гадно е, когато някой се разболее на почивка, но е особено мъчително, когато е бебе. Ще бъдете подготвени с този комплект, който включва термометър, медицинска лъжица, медицински капкомер и назален аспиратор. С тях бебетата ще се върнат към усмивките и кикота за нула време.

Основен комплект за круиз

Разбира се, круизите са толкова големи, колкото сградите, но ако сте чувствителни към прилошаване, струва си да вземете със себе си комплект от основни неща за круиза, пълен с лекарства против прилошаване. Има също таблетки за дехидратация и миксове за енергийни напитки, в случай че гаденето в крайна сметка се окаже най-доброто от вас.

Мартина Лазаревич
Мартина Лазаревич Отговорен редактор
Новините днес