Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 съвета за проектиране на перфектния домашен офис

03 септември 2022, 18:39 часа

Въпреки че много хора вече се връщат към работа в офиси, за мнозина работата от вкъщи се превърна в новото нормално. Нека видим как да подредите дома си за максимална работна ефективност и да проектирате вашия перфектен домашен офис.

Отворена работна среда с усет към детайла

Обикновено бюрото се поставя срещу прозорец, така че естествената дневна светлина може да стимулира работата, без да уморява очите. Въпреки това при липса на естествен източник на светлина, трябва внимателно да се обмисли местоположението на лампата. Когато създавате временен домашен офис, се препоръчва да създадете отворена работна среда, която лесно се отделя от останалото пространство. Ако проблемът не е липсата на пространство, можете да създадете офис в центъра на стаята, като се съсредоточите върху композицията на интериора.

Максимален комфорт и достатъчно пространство

За да се постигне максимален комфорт и редовно пространство, струва си да се обърне внимание на организацията на масата и рафтовете, всяко нещо може да има свое място. Добре е да използвате различни папки за съхранение на документи. Също така не забравяйте дребни предмети като кофа за боклук и моливи. Малка дъска и лепящи бележки, които могат да бъдат удобно поставени на рафтове, са идеални за записване на идеи. Също така популярни са металните стенни решетки, към които можете да прикрепите бележки. Същата функция могат да изпълняват и корковите плоскости, които имат и шумопоглъщащи свойства.

Дизайнерски препоръки за черно-бял интериор в апартамента

Ергономични мебели за здравословна работна среда

Спецификата на работа и индивидуалните нужди на хората оказват най-голямо влияние върху интериора на къщата. Модерното и ергономично бюро е съществен елемент от домашния офис. Регулируемите маси са особено удобни, те могат да се използват както седнали, така и изправени, което ви позволява да отпуснете гърба си и да облекчите напрежението в раменете. Ако създаването на домашен офис не е дългосрочно решение, трансформируемите стенни мебели, които могат да се използват като бюро, ще са достатъчни.

Най-важната част от домашния офис е удобният и ергономичен офис стол, който може да се регулира според нуждите на потребителя, което помага за облекчаване на напрежението в раменете и очите. Столът може да бъде изработен от дишаща материя: изкуствена или естествена кожа, полиестер, акрил или специална ергономична пластмаса. Можете също така да закупите пластмасова постелка за стол, за да предотвратите драскотини и други повреди на пода.

Изненадайте гостите: 6 необичайни, но стилни трика в домашния интериор

Цветовете осигуряват здраве

Няма една правилна цветова комбинация при създаване на домашен офис, а всичко зависи от индивидуалните предпочитания и настроения. Важно е да разберем кои цветове помагат за повишаване на производителността и кои й пречат. Изборът на неутрален цвят е най-разумният в дългосрочен план – класическо бяло, дървесни текстури, естествени тонове. За смелите дизайнерът препоръчва контрасти, освежаващ топъл нюанс с интензивен тон, като небесно синьо, лимонено жълто, мъхесто зелено. Ярките тонове скоро могат да станат досадни, така че трябва да се използват като лесно заменяеми акценти. Що се отнася до действителните цветове, черното и бялото винаги ще бъдат модерни. Акцентиращи елементи или стенни панели в тези цветове никога няма да загубят своята актуалност.

Акценти в малките предмети

Акцентите и малките елементи придават индивидуалност и емоция на стаята. Растенията също правят стаята да се чувства по-жива и се вписва в почти всеки декор. Сукулентите, които станаха особено популярни през последните години, са идеални за офиса, тъй като не се нуждаят от поддръжка и изглеждат много красиво в декоративни саксии. Също така кактус, чийто зелен оттенък е идеален за почти всяка композиция, създаващо приятен ефект с изящния си вид. Всяко растение може да бъде адаптирано според вашия вкус, но имайте предвид, че поддържането на привлекателността на растенията също изисква редовни грижи.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес