Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

5 причини, поради които подаръкът на саксийно цвете ще убие енергията в дома ви

24 април 2024, 11:22 часа

Има 5 суеверия за цветята в саксии, но малко хора им придават значение при избора на подарък. На хората дори не им хрумва, че такъв банален подарък може сериозно да навреди на дома на човек. Как цветята в саксия убиват енергията на всеки апартамент и защо се случва това?

1. Подаръкът може да донесе болест и провал.

Основното суеверие за цветята в саксии е свързано с факта, че растенията стоят във влажна почва. Такава почва обикновено се намира в гробищата и затова се счита за "мъртва". Цвете в саксия влияе негативно на енергията на къщата.

Ако в дома ви има цветя от други хора, скоро всички членове на семейството може да започнат да се разболяват. Освен това влажната земя „изсмуква“ късмета от къщата, а в замяна идва с черна ивица.

Цветя, които дават енергия и прогонват депресията

2. Подарените цветя в саксии няма да пуснат корени

Според знаци и суеверия трябва сами да купите растения за дома си в магазина. Те са безопасни, защото никой не ги е използвал досега, което означава, че имат чиста енергия. Ако подаръкът е даден от друг човек, тогава цветята няма да пуснат корени в новата къща. Те вече са били пропити с отрицателна енергия от дарителя, което означава, че скоро ще изсъхнат.

3. Подарено растение може да накара човек да „порасне в земята“

Цвете в саксия, получено от друг човек, е лош подарък от езотерична гледна точка. Получателят може да „порасне в земята“ като растение и развитието му в живота ще спре. Късметът ще изчезне, възможностите за кариерно израстване ще изчезнат и ще се появят проблеми в работата.

4. Заедно с цветята човек се зарежда с енергията на дарителя

Ако друг човек даде цветя за къщата в саксия, тогава това е лоша поличба, тъй като енергията на предишния собственик ще бъде прехвърлена към вас. Например, ако той постоянно има кавги и истерии у дома, тогава токсичната атмосфера ще се разпространи във вашия апартамент.

5. Особено опасни са изкуствените растения в саксии.

Дарените изкуствени растения представляват особена опасност за енергията на апартамента. Те не цъфтят, което означава, че не се развиват. Това състояние постепенно ще премине към членовете на домакинството.

3 цветя, които пазят дома от бедност и лоша енергия

Как да неутрализираме негативния ефект от подарените цветя в саксии?

Ако ви подарят цвете в саксия, не бързайте да го изхвърляте. На първо място, трябва да благодарите финансово на дарителя. Достатъчно е да му дадете само една стотинка за цветето. Важното е, че не сте получили цветето като подарък, а сте го купили.

Ако не сте успели да благодарите на дарителя, тогава проверете дали са настъпили последствията, за които предупреждават знаци и суеверия за цветя в саксия. Ако няма признаци, значи отрицателната енергия е заобиколила къщата.

Ако растението бързо изсъхва и умира, тогава знаците и суеверията за цветята у дома работят във вашия случай. Представителят на флората умира, след като е погълнало всички негативи, които са били  предназначени за вас.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес