Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

3 често срещани навика, които водят до суха кожна бариера и какво да правите

19 юли 2023, 07:55 часа

Ако искате перфектна кожа, трябва да започнете с проверка на кожната бариера. Когато тази функция е компрометирана, възникват всякакви неравности по пътя, от текстура до сухота до пъпки и други.

Разбира се, локалната хидратация е задължителна, но също така трябва да се съобразявате с потенциално задействащите навици. Ето кои са три от най-често срещаните грешки за грижа на кожната бариера.

1. Бързи промени в температурата

Знаете ли онова освежаващо усещане да влезете в супер студена стая в много горещ ден? Е, докато това усещане може да е страхотно, кожната ви бариера вероятно няма да се съгласи.

Когато това се случи, кожата ви буквално изхвърля водни молекули от повърхността и те се изпаряват във въздуха.

Тези 3 типа хора определено трябва да приемат колаген всеки ден

Затова вместо да пускате климатика си на рекордно ниска температура през лятото, опитайте се да поддържате умерена температура, без да е супер студено. Това не само ще спаси кожната ви бариера, но и парите ви от месечната ви сметка за енергия.

2. Летене със самолет

Не е тайна, че кожата ви изсъхва в самолета, но защо се случва това? Летенето отнема парите от атмосферата, така че кожата ви има тенденция да изсъхва. Това е в опит да се направи средата в самолета удобна за всички, но кожата ви може да усети ефекта по друг начин.

Уверете се, че пътувате с овлажняващ лосион за тяло и подгответе кожата си предварително с продукти, които ще осигурят дълготрайна хидратация.

3. Използване на грешен гел за тяло

Не всички продукти за измиване на тялото са еднакви. Ще разберете, че гелът за тяло ви изсушава, ако кожата ви е опъната или изглежда пепелява веднага щом излезете от душа – това е сигурен знак, че той не е подходящ за вашата кожа.

Търсете висококачествени продукти, предназначени за грижа за кожната бариера. Внимавайте за съставки като хиалуронова киселина, пептиди, алое вера, масло от шеа и ботанически масла.

Как липсата на витамини се отразява на кожата ни?

Три често срещани (но коварни) навика, които дразнят кожната бариера, включват бързи температурни промени, летене със самолет и използване на изсушаващ гел за тяло. Направете всичко възможно да се справите с тези бариери, ако искате да имате здрава и сияйна кожа за по-дълго време.

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес