Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Швейцарска компания стана работодател на 2022-ра година

22 декември 2022, 12:24 часа • 1535 прочитания

Швейцарската компания „Райхле и Де-Масари България Пръдакшън“ бе отличена с награда „Работодател на годината 2022“ в категорията „Активни заедно“ от Агенция по заетостта. 

Наградата е за работодатели, които в резултат на сътрудничество с Агенция по заетостта и бюрата по труда помагат на хора в нужда и в труден момент от живота.

Според прессъобщение от компанията тя е ключов работодател за столичното бюро по труда „Сердика“ и е първата, откликнала на призивите за наемане на украински граждани след избухването на войната в Украйна. Още: Умната фабрика на Schneider Electric в Пловдив стана „Фабрика на годината“

Украинското смеейство Наталия и Олександр Крилови, които намират убежище в България, от шест месеца е част от екипа на компанията. Заедно с тях вече работят и още шестима украински граждани. 

Дружеството е собственост на швейцарските граждани Мартин и Петер Райхле чрез фирмата им "Райхле Де Масари", вписана в Швейцария.

Фирмата им в България е регистрирана през 2011 г. с предмет на дейност разработване, производство и търговия с електронни, електротехнически, фиброптични и медни компоненти за изграждане на телекомуникационни мрежи.   

За миналата година оборотът й е над 55 млн. лв. 

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес