Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джон Кери: Бизнесът с петрол замира постепенно

10 януари 2017, 11:56 часа • 3083 прочитания

Страни и компании, които не се съобразяват с климатичните промени и последиците от тях си играят с огъня. Това смята дървавният секретар на САЩ Джон Кери, цитиран от Fortune.

Последиците от техните действия ще бъдат не само икономически, но и екзистенциални.

"Преминаването към зелена енергия не означава само намаляване на въглеродния диоксид в атмосферата, но също така и откриване на повече работни места. Това от своя страна е огромна предпоставка за икономическо развитие", заяви Кери пред студенти от Масачузетския технологичен институт (MIT).

Според него, един милион долара, похарчени за оборудване за чиста енергия създава повече икономически предпоставки за печалба, отколко харча на същите средства в системи за изкопаеми горива.

Кери също така коментира, че в следващите десетилетия ще се търсят все повече работници, които разбират от работа с чиста енергия.

"Техонологиите и автоматизацията може да направят така, че работниците в цели сектори да останат без работа, но в бизнеса с зелена енергия очакванията са различни. Все повече компании и държави се интересуват от възможността за по-чист и зелен свят", коментира Кери.

Кирил Хараланов
Кирил Хараланов Отговорен редактор
Новините днес