Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

BMW продаде 2 000 000 от настоящата „петица“

12 април 2016, 13:36 часа • 2570 прочитания

В сравнение с предишното поколение, продажбите на моделите от актуалното BMW Серия 5 са нараснали с повече от 42%.

От въвеждането си на пазара през 2010 г. шесто поколение на BMW Серия 5 е реализирано в тиража от над 2 млн., , благодарение на което се превърна в най-успешната генерация BMW Серия 5 до момента с категорично лидерство в продажбите по целия свят в своя сегмент за последните шест години.

От началото на производството през 1972 г., са били продадени общо над 7,5 млн. превозни средства от шестте поколения BMW Серия 5. Ето защо, това моделно семейство е един от решаващите фактори в историята на успеха на BMW. Освен това, в продължение на шест години, сегашното поколение на BMW Серия 5 е пазарен лидер в премиум сегмента на бизнес автомобилите. Само през миналата година, повече от 347 000 клиенти от целия свят са избрали един от трите моделни варианта BMW Серия 5 Седан, Туринг или Гран Туризмо.

Серия 5 дължи своята необикновена популярност отчасти на широката гама от двигатели. Клиентите имат възможност за избор от широк спектър от мощни и ефективни четири, шест и осем-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели. Многообразието варира от BMW 518d (комбиниран разход на гориво: 4,7- 4,3 л/100 км до BMW M5 Седан, което постига мощност от 560 к.с. (575 к.с. с пакет Competition).

Доказателство за международното признание за актуалната генерация BMW Серия 5 е големият брой отличия и награди, с които моделът е отличен през последните шест години. Сред тях са отличия от auto, motor und sport, Auto Zeitung, "red dot award", "Good Design Award" и много други.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес