Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пред препълнени трибуни: ЦСКА взе своето срещу Берое, ВАР с "важна" роля в мача (ВИДЕО)

21 септември 2024, 19:46 часа • 1205 прочитания

ЦСКА постигна втора поредна победа в Първа лига! На препълнения стадион „Христо Ботев“ в Благоевград "армейците" надвиха Берое с 1:0 в двубой от деветия кръг на efbet Лига. Единственото попадение в сблъсъка реализира Годуин Коялипу от дузпа в добавеното време на първата част. "Червените" уцелиха и греда чрез Джейсън Локило.

Срещата стартира със закъснение заради гаф "по български", който принуди щабовете да подпишат декларация, че ВАР ще бъде използван само когато е възможно. Системата за видеонаблюдение пък имаше ключова роля при гола на столичани, които вече притежават девет точки в своя актив.

Полуработещ ВАР, пълни трибуни, дузпа и греда: ЦСКА с втора победа

След първия съдийски сигнал двата отбора започнаха равностойно. Символичните гости гледаха смело към вратата на Густаво Бусато, но не успяха да създадат чисто положение. В средата на полувремето "армейците" взеха нещата в свои ръце и постепенно налага темпото си. Коялипу и Ето'о не материализираха добри шансове за столичния гранд.

ОЩЕ: Дългогодишен съотборник на Томаш получава пост в ЦСКА?

ВАР-ът на Actualno

Илиев-младши с грубо нарушение

В 31-вата минута Илиан Илиев-младши извърши грубо нарушение, за което бе декориран в жълто, а щабът на заралии изяви претенции да бъде изгонен. Най-интересното се случи секунди преди почивката. Манеул Монселио фаулира Марселино Кареасо. Страничният съдия обаче вдигна флага за засада на Коялипу по-рано в атаката.

Коялипу бележи от дузпа

ВАР се намеси и привика главния рефер. Оказа се, че централният нападател е бил в редовна позиция, а 11-метровият наказателен удар стана факт. С изпълнението на дузпата се нагърби Годуин Коялипу и преодоля Тиаго Мота за 1:0. В началото на втората част момчетата на Томаш имаха силен период. 

Локило уцели греда

Коялипу не съумя да засече по най-добрия начин две центрирания, а Линдсет стреля извън целта. В 65-ата минута Локило отправи хубав шут от пряк свободен удар, който кацна върху напречната греда. С изтичането на редовното време Фаетон направи голям пропуск от близко разстояние.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Левскари донесоха втора поредна победа на Септември, червен картон провали Хебър (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес