Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня, 21 септември 2024 г.

21 септември 2024, 19:50 часа • 1054 прочитания

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 21 септември.

ДЪРЖАВНИЯТ ДЕПАРТАМЕНТ НА САЩ ОДОБРИ ПРОДАЖБАТА НА РАКЕТНИ СИСТЕМИ "JAVELIN" НА БЪЛГАРИЯ (ВИДЕО)

Държавният департамент на САЩ одобри възможната продажба на ракети "Джавелин" (Javelin FGM-148F) и прилежащото им оборудване на обща стойност 114 милиона долара. 

ПУТИНОВА РУСИЯ НИ СЧИТА ЗА ДЪРЖАВА, КОЯТО НЕ СПАЗВА ТРАДИЦИОННИТЕ РУСКИ ЦЕННОСТИ

Правителството на Русия състави списък със страните, „противоречащи на традиционните руски духовно-нравствени ценности“. В него попаднаха 47 държави, сред които и България.

УКРАЙНА ПОЛУЧАВА НЕГЛАСНО РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ДАЛЕКОБОЙНИ УДАРИ СРЕЩУ РУСИЯ?

Украйна може да получи тайно разрешение за изстрелване на далекобойни ракети срещу Русия през следващите седмици. Обединеното кралство и САЩ се готвят да дадат зелена светлина, но искат да обявят официално това едва след изстрелването на първите ракети.

В РУСКИЯ ПАРЛАМЕНТ СЕ СЕТИХА, ЧЕ ИЗГРАЖДАТ АРМИЯ ОТ ПРЕСТЪПНИЦИ (ОБЗОР - ВИДЕО)

Създадохме и продължаваме да създаваме правен способ да се бяга от отговорност при извършени престъпления и някои хора го използват – вършат престъпления и избягват наказание, защото подписват договор за служба в руската армия. Тези думи бяха произнесени на заседание на Думата (долната камара на руския парламент) – и то от руски депутат.

АТАНАС АТАНАСОВ: ЗА КАКВО ДЖЕНТЪЛМЕНСКО СПОРАЗУМЕНИЕ ГОВОРИ БОРИСОВ?

"Провалът на ротацията беше краят на джентълменството. Не знам за какво ново джентълменско споразумение говори Борисов. Защото в момента можеше правителството на г-жа Габриел да работи."

РАДЕВ ЗА ЗАГИНАЛИТЕ ПИЛОТИ: ПРИЗОВАВАМ ДА СПРАТ СПЕКУЛАЦИИТЕ

„Още веднъж искам да призова да се престане със спекулациите преди компетентната комисия да е приключила своята работа и да научим реалните факти“.

ЗЕЛЕНСКИ ПОДПИСА ЗАКОНА ЗА УВЕЛИЧЕНИЕ НА ВОЕННИТЕ РАЗХОДИ С РЕКОРДНИТЕ 12 МЛРД. ДОЛАРА

На 20 септември президентът Володимир Зеленски подписа закона за увеличаване на държавния бюджет с 12 млрд. долара за разходи за отбрана и военни нужди. 

РИСК ОТ ЯДРЕН ИНЦИДЕНТ: РУСИЯ ГОТВИ УДАРИ ПО КРИТИЧНИ ЯДРЕНИ ЕНЕРГИЙНИ ОБЕКТИ

Украинското разузнаване има данни, че Кремъл подготвя удари по критични ядрени енергийни съоръжения в Украйна. Това ще създаде висок риск от ядрен инцидент, който ще има глобални последици. Това предупреди в събота, 21 септември, украинският външен министър Андрий Сибиха. 

САЩ ИМАТ ПЛАН ЗА ПОСТИГАНЕ МИР В УКРАЙНА, КЛЮЧОВА Е РОЛЯТА НА ПОЛША

Съединените щати са измислили как да постигнат мир между Русия и Украйна, използвайки за това поне една танкова дивизия от Полша, пише полското издание Forsal. 

В РУСИЯ ВЕСЕЛО ГОРИ БАЗА НА ЧВК "ВАГНЕР" С ЛИЧНИ ДОСИЕТА И ОБОРУДВАНЕ ЗА МИЛИОНИ (ВИДЕА)

В селището Молкино в Краснодарския край на Русия горят административни сгради - там, където близо десет години се помещаваше една от базите на ЧВК "Вагнер", предават телеграм канали, публикувайки видеа.

ПУТИН Е РАЗТРЕВОЖЕН ЗА РЕИНКАРНАЦИЯТА СИ И СЕ ОПИТВА ДА ИЗЧИСТИ КАРМАТА СИ: ДЕТАЙЛИ ОТ СРЕЩАТА МУ С ШАМАНИТЕ

Владимир Путин разбира, че е стигнал твърде далеч и ще се наложи да понесе отговорност за стореното затова, макар да е православен християнин, търси срещи и с духовни водачи от източните религиозни практики в опит да избегне неминуемите последствия за себе си.

УКРАИНСКИЯТ ГЕНЩАБ ПОТВЪРДИ: УНИЩОЖЕНИ СА 2000 ТОНА РУСКИ БОЕПРИПАСИ (САТЕЛИТНИ СНИМКИ)

Според съобщението този склад е един от трите най-големи бази за съхранение на боеприпаси за руската армия и е един от ключовите в логистичната система на руските войски.

ЗАХАРОВА: РУСИЯ НЯМА ДА УЧАСТВА НИТО НА ВТОРАТА, НИТО НА НИКАКВА СРЕЩА НА ВЪРХА ЗА МИР

"В Киев и на Запад не мислят за мир. Те имат нужда от война. Това се потвърждава от бандитското нахлуване на украинските въоръжени сили в района на Курск и измолваното от Зеленски разрешение за удари дълбоко в Русия с далекобойни оръжия на НАТО. Това е продължение на терора над населението на нашата страна", възмути се Захарова.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес