Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Батков: Мъри се сгоди за момчетата от "София-Запад", искаше да завземе Левски през тях

02 октомври 2024, 10:59 часа • 464 прочитания

Бившият собственик на Левски Тодор Батков даде пространно интервю пред "Канал 3", в което говори по разнородни теми около българския футбол. Той засегна и разрива между Станимир Стоилов и Наско Сираков, като посочи и защо е заел страната на Сираков. Според Батков Мъри е искал да "завземе" Левски през феновете, и по-конкретно тези от фракцията "София-Запад".

Мъри Стоилов реши, че може да узурпира целия Левски

"Народната любов малко замъгли съзнанието на Стоилов. Бидейки най-добрия треньор, даже аз съм на заден план, макар че харчеха моите пари, моите организации и хватка. Така или иначе хората приемаха, че заслугата е на Стоилов. И след като се върна, отборът тръгна добре и Мъри реши, че може да узурпира целия Левски", заяви Батков.

ОЩЕ: "Пас към миналото": Казанската афера - измамата на века, която провали Левски срещу ЦСКА

Тодор Батков и Наско Сираков

Народната любов замъгли съзнанието на Стоилов, време е Мъри и Сираков да заровят томахавките

"Е, няма как да стане. И така тръгна разривът между него и Наско. Той се сгоди с тия момчетата от НКП и по-скоро „София Запад“. Дори Фъргюсън не го е поискал това, извинявай. Да, той искаше да завземе клуба през тях. В което няма лошо, но аз не виждах как може да организира, да осигури финансирането и структурирането. Затова аз взех страната на Наско", добави още той.

"Време е да заровят томахавките. Ако трябва, аз ще посреднича, защото ние сме Отбора на народа", призова Батков. Още преди година Тодор Батков обяви, че е готов да бъде "мост" и между шефовете на Левски и феновете., когато имаше голямо напрежение между организациите НКП и "Левски на Левскарите" от една страна и Наско Сираков от друга.

Цялото интервю с Тодор Батков може да гледате във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес