Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради напрежението в Близкия Изток: Засилват полицейското присъствие в София

02 октомври 2024, 12:59 часа • 415 прочитания

Заради напрежението в Близкия Изток на ключови места в столицата ще бъде засилено полицейското присъствие. Повече полицаи ще има и около сградите на посолствата у нас. Това съобщи служебният министър на вътрешните работи Атанас Илков

ОЩЕ: Главчев свиква днес Съвет по сигурността

"Това е чисто превантивен елемент. Към настоящия момент нямаме данни от българските служби и нашите чужди партньори за някаква застрашеност от терористична атака или други, свързани с процесите в Близкия изток", каза министърът.

“След последните събития нашите посолства в региона, включително Бейрут и Техеран, продължават да работят. В постоянна връзка сме с тях. Нямаме информация за пострадали българи или такива от тях, които се намират в някакво безизходно положение", каза от своя страна зам.-министърът на външните работи Елена Шекерлетова.

ОЩЕ: Истинска война в Близкия изток: Иран изстреля балистични ракети по Израел (ВИДЕО)

Тя добави, че към момента има около 25 български граждани и членове на техните семейства, които са заявили готовност да се евакуират. "За тяхната евакуация се разглеждат различни варианти, включително през държави съюзници", каза тя. 

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес