Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Главчев свиква днес Съвет по сигурността

02 октомври 2024, 12:20 часа • 329 прочитания

Служебният премиер Димитър Главчев е свикал Съвет по сигурността. Той ще започне в 17:00 часа днес във връзка с ескалацията на напрежението в Близкия изток, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Председател на Съвета е премиерът Главчев, членове са служебните министри на вътрешните работи Атанас Илков, на отбраната Атанас Запрянов, на външните работи Иван Кондов, на финансите Людмила Петкова, както и на електронното управление Валентин Мундров.

В Съвета по сигурността участват още председателят на Държавна агенция "Национална сигурност", председателят на Държавна агенция "Разузнаване", директорът на Служба "Военно разузнаване", началникът на Националната служба за охрана.

По-рано стана ясни, че в петък (4 октомври) президентът Румен Радев свиква извънредно заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Темата на заседанието е "Рискове и заплахи пред националната сигурност в контекста на конфликтите в Близкия Изток. Необходимост от предприемане на мерки". ОЩЕ: Президентът свика КСНС заради напрежението в Близкия Изток

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес