Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Прогноза: Уругвай - Англия

19 юни 2014, 17:09 часа • 11600 прочитания

Победа или смърт – това е мотото в мача между Уругвай и Англия. Сблъсък между бивши световни шампиони, но и отбори в твърде съмнително състояние.

Още в първия мач срещу Коста Рика урусите сбъднаха очакванията ни, че ще берат ядове и сега ще им трябват точки срещу сочените предварително за фаворити отбори на Англия и Италия. И предвид факта, че Уругвай изглеждаше трагично в защита в първия си мач, а сега дори двама от основните играчи в отбрана – Диего Лугано и Алваро Перейра, пропускат мача, явно южноамериканците ще трябва да залагат на надеждата да вкарат повече голове от съперника. Поне в атака добрите новини не липсват – очаква се Луис Суарес да вземе участие, а кой, ако не той, Играчът на сезона в Премиершип, ще вкара гол на англичаните?

От другата страна Англия е в идентично на Уругвай положение – зле в защита, впечатляващо в атака. Срещу Италия само прословутата наивност попречи на британците да не вкарат поне още един гол и да измъкнат точка, а приятно впечатление направиха Рахим Стърлинг и Даниел Стъридж. Ако и на Рууни му тръгне малко играта, може да има ударна голова кралска футболна флота най-сетне. За сметка на това в защита трагедията е голяма – Джагиелка може и да става за оране, яко и здраво момче е, но като централен защитник не го бива много. Глен Джонсън отдавна обръща повече внимание на атаката, отколкото на защитата, а Летйън Бейнс някак се чувства неудобно, макар в Евертън да изглежда много стабилен. Единственият, на когото може да се има доверие в отбранителния вал на англичаните, е Гари Кейхил.

Като цяло Англия е по-класният състав, с повече аргументи особено в халфовата линия и би трябвало да победи, още повече че няма право на грешки. Едва ли обаче ще се мине без голове в тяхната врата. Затова прогнозата ни е следната:

1. Гол-гол

2. Победа за Англия

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес