Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Мемо" Очоа - живот като във видеоигра

19 юни 2014, 13:12 часа • 15459 прочитания

Като имена той си има две – Гийермо и Франсиско. Но в Мексико всички го знаят като Мемо. Прозвище, което си има история. „Като малък бях голям разбойник. Често викаха майка ми и тя трябваше да се обръща към мен, но имената ми бяха дълги. Така се получи нещо като съкратена абревиатура – Мемо”, спомня си Очоа. Във Форталеза срещу Бразилия можахме да се убедим в класата му, след като спаси всичко – 6 от 6 удара. М’Боли (Алжир) и Касияс (Испания) също имаха по толкова успешни намеси, но това не спаси отборите им от загуба.

Видеоигри и жени
Очоа е поредният наследник на легендарния вратар на Мексико Хорхе Кампос от Мондиал’94. Преди него бяха Конехо Перес и Освалдо Санчес. Общото между тях е, че никой не притежава впечатляващ ръст (не е над 185 см), но за сметка на това са пъргави и ефектни. Най-добрата реклама за тази школа е спасяването на Очоа след удара с глава на Неймар в 26-ата минута. Техниката му е перфектна – взривен отскок встрани с максимално разтягане, за да избие топката. Като във видеоигра. Не е случайно, че едно от прозвищата на Очае е El Gamer. През 2008 г. известна продуцентска къща го използва като рекламно лице на компютърна игра.

Мемо е свикнал да е на челните страници в пресата. Особено на жълтата. Преди време бе сгоден с Дулсе Мария, попзвезда и внучка на художничката Фрида Кало (б.р.- съпруга на легендарния стенописец Диего Ривера). В момента живее с модела Карла, която му роди Лусиана. И ако в любовта нещата за Очоа вървят добре, то той трябва да постави в ред кариерата си. Реално той в момента е без отбор, след като напусна Аячо. Корсиканците завършиха последни в Лига 1, но вината за това на мексиканеца е най-малка. Сега Мемо се оглежда за друг клуб в Европа, а след изявите му срещу селесао със сигурност интерес няма да липсва.

Марко ГУИДИ, „Гадзета дело спорт”

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес