Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фолио за прозорци против конденз – ще решат ли проблема ни

10 декември 2021, 12:33 часа

През зимата всички ние се сблъскваме с един много неприятен проблем, свързан с изпотяването на прозорците и появата на капчици вода по тях. Най-лошото е, че те се стичат по стената под самите прозорци и тази влага в повечето случаи е предпоставка за образуване на мухъл. Важно е незабавно да се вземат мерки.

Можем ли с фолио за прозорци да избегнем конденза?

Съществува един наистина евтин трик, който дава добри резултати – самозалепващо се прозрачно фолио с дебелина 0,5 мм.

Как да се справите със запотените прозорци през зимата

Не казваме, че ще успеете изцяло да елиминирате проблема, но със сигурност ще има подобрение.

Как се използва фолиото за прозорци?

Най-напред е нужно да облепите рамката на прозореца с двустранна лепяща лента и след това отгоре да поставите и самото фолио. В началото ще виждате млечен оттенък. Когато премахнете защитния слой, видимостта ще се нормализира. Имайте предвид, че фолиото за прозорци няма да повлияе на светлината, навлизаща в помещението. Неговата роля е друга – допринася за намаляване на влажността в ъглите на прозорците.

Има и много други способи, които също помагат за намаляване на влагата и избавяне от неприятния конденз. Проветряването е едно от нещата, които задължително трябва да правите, независимо какви са температурите навън.

Когато поставяте изолация и имате колебания дали да бъде вътрешна или външна, заложете на качествена външна. Тя също ще допринесе за балансиране на температурите вътре и вън.

Методът, включващ фолио за прозорци против конденз, няма да реши напълно проблема, но ще спомогне за намаляване на количеството влага.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес