Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако добавите това към руската салата, вкусът й ще е феноменален!

28 декември 2021, 11:23 часа

Много хора смятат, че руската салата не е никак сложна за приготвяне. Единственото трудоемко нещо е рязането на продуктите. Може би това отнема най-много време и е досадно за домакините.

Истината е, че приготвянето на руската салата, както всяко друго блюдо, си има своите тънкости и специфики, с които е добре да се съобразите. Днес ще ви разкажем какво задължително да добавите към тази вкусотия, ако искате вкусът й да е неповторим.

Какво да добавим към руската салата за неповторим вкус?

Знаете, че в салата задължително присъстват моркови, картофи, колбас, яйца, кисели краставички и майонеза. Някои хора слагат и грах, докато други предпочитат да се въздържат. Това е въпрос на вкус и предпочитания.

Какво съдържат готовите салати?

Тънкостта, свързана с направата й, не са основните продукти, а самата майонеза и нейният произход.

Ако искате наистина да впечатлите всички гости с традиционното ястие, никога не го приготвяйте с купешка майонеза. Домашно направеният сос придава съвсем различен вкус на салатата.

Майонезата се приготвя за секунди и със сигурност няма да ви затрудни. Нужни са ви 2 яйца, 200 мл олио, малко сол и малко лимонов сок. Бърка се с пасатор и това е всичко.

В случай, че сте решили да поднесете на празничната трапеза тази вкусотия, задължително си пригответе преди това майонеза. Гарантираме, че вкусът й няма да има равен на себе си!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес