Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Предложиха Гришо за треньор на Хуркач..и за президент на Европейския съюз

24 септември 2024, 16:54 часа • 809 прочитания

Освен добрата си игра на корта, първата ни ракета Григор Димитров показа и завидни треньорски умения по време на участието си на Laver Cup. Той на практика пое ролята на втори капитан на отбора на Европа, като непрестанно подкрепяше своите съотборници и им даваше съвети, които поне отстрани изглеждаха много точни. Към края на турнира големите звезди от ранка на Карлос Алкарас, Стефанос Циципас, Александър Зверев и Даниил Медведев започнаха сами да се допитват до българина. 

"Защо не станеш треньор на.."

В крайна сметка отборът на Европа надделя над Света с драматичен обрат, оформил общия резултат от 13:11. Действията на Гришо не останаха незабелязани от журналистите, които изненадаха българина с неочакван въпрос по време на шампионската пресконференция. Той бе попитан дали би поел треньорската роля в щаба на своя близък приятел Хуберт Хуркач, който наскоро обяви, че след 5 години съвместна работа се разделя с американския специалист Крейг Бойнтън. Даниил Медведев изпревари Гришо, възкликвайки, че това е най-произволният въпрос, който някога е чувал.

"Съгласен съм да му дам съвет, ако той се нуждае от мен, но не съм сигурен дали ще бъда толкова добър треньор", заяви Григор през смеха си. "Просто следвам усещанията си и казвам това, което виждам отстрани. Тук до голяма степен сме движени от вълнението и адреналина. Всеки от нас вижда различни неща и точно това е забавната част, която ни помага толкова много. Постоянно си разменяхме идеи и мисля, че всеки беше много възприемчив за информацията, която получаваше от другите играчи и това настина ми хареса много. Благодаря ви, момчета!"

Григор Димитров

"Оферти летят" към Гришо след триумфа на Laver Cup

След победата отборът на Европа записа послание за социалните мрежи, в което демонстрира радостта си: "Здравейте! Случи се! Душ с шампанско", започна Стефанос Циципас думите в клипа, след което даде думата на Григор: "Искаме да благодарим на феновете за тази седмица. Бяха луди, луди дни за нас. Карлито ни донесе страхотна победа. Всеки един от нас даде всичко от себе си, всичко на каквото е способен. Ето го Леденият човек Каспер Рууд, Флавио Коболи, запомнете това име. Благодарим на феновете, благодарим за подкрепата." 

Впечатлен от думите на Димитров остана Циципас, който в коментар под клипа написа: "Григор Димитров за президент на Европейския съюз"

По време на пресконференцията Гришо бе "притеснен" и от Алкарас и Зверев след неудобен въпрос на една от журналистките.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес