Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сравнил Путин с Хитлер бивш руски депутат получи 3 години затвор (СНИМКИ и ВИДЕО)

24 септември 2024, 17:20 часа • 623 прочитания

Бившият депутат от градската дума на град Глазов в руската република Удмуртия Андрей Едигарев бе осъден на 3 години затвор заради "оправдаване на тероризма".

62-годишният Едигарев е получил ефективната присъда заради свои коментари в социалните мрежи, където е пишел по повод путинската война срещу Украйна. По-конкретно Едигарев е сравнил Путин с Хитлер, написал е "ние живеем във фашистка държава" и е приветствал саботажите на жп транспорта.

Той е бил задържан през май 2023 г. на път за магазина като при ареста служителите на силите за сигурност са му нанесли побой, удряйки го в лицето, корема и слабините.

Още: Престъпление "русофобия": Русия се готви да преследва хора, които не са под нейна юрисдикция

След прекараното време в ареста Едигарев днес се е признал за виновен в съда и е поискал смекчаване на присъдата, тъй като страда от хипертония и атеросклероза, а освен това отглежда малолетна дъщеря. Защитата му е определила присъдата от 3 години като равносилна на "смъртна присъда" заради "букета от тежки заболявания" на обвиняемия, на който е била отказана медицинска помощ за времето, прекарано в следствения арест.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес