Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тежък жребий в Пекин: Григор Димитров се натъкна на световния №1 Яник Синер

24 септември 2024, 11:41 часа • 1818 прочитания

Голямата тенис звезда на България Григор Димитров отново изтегли тежък жребий, попадайки в четвъртината на световния номер 1 Яник Синер на турнира от сериите ATP 500 в Пекин. Гришо ще стартира срещу квалификант в първия кръг, но на 1/4-финалите го чака потенциален сблъсък срещу Синер.

Григор Димитров научи жребия за ATP 500 в Пекин

Жребият в Пекин отреди Григор да стартира срещу квалификант, чието име все още не е известно. Във втория кръг, който се явява 1/8-финал, българинът би могъл да срещне победителя от срещата Иржи Лежечка - Педро Мартинес. Ако Гришо успее да спечели и втория си мач, то в третия си сблъсък може да срещне Яник Синер.

Григор Димитров - Яник Синер

Яник Синер дебне Гришо на 1/4-финалите

Италианецът открива участието си срещу Николас Джари, а във втория кръг може да срещне швейцарския ветеран Стан Вавринка, който участва с "уайлд кард" и ще играе срещу Ян-Ленард Щруф. Иначе от надпреварата в Пекин се оттегли вторият в света Александър Зверев, който игра на Laver Cup миналата седмица.

Синер има две победи над Григор през 2024-а

Григор има два мача срещу Синер тази година: на финала на Мастърса в Маями, където загуби спора за титлата, и на Ролан Гарос, където жребият отново ги изправи един срещу друг на 1/4-финалната фаза. И в двата мача българинът не успя да вземе сет, като в Маями Гришо отстъпи с разгромен резултат.

Скъпи Григор, стой далеч от България!

Именно около финала в Маями Синер е дал и положителните допинг проби, покрай които се разрази страшен скандал в световния тенис. Преди дни Григор направи любопитен коментар за допинг скандала със Синер, след като темата бе повдигната по време на пресконференцията преди демонстративния мач с Новак Джокович.

Иначе Григор Димитров също участва на Laver Cup през миналата седмица, но игра само в един мач, като победи Алехандро Табило след невероятен обрат. Той приключи мача с болки, заради които не игра повече за отбора на Европа. Именно това поставя въпросителни и около физическото състояние на Гришо преди турнира в Пекин.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес