Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Увеличават заплатите в градския транспорт в София

06 февруари 2023, 13:30 часа • 2522 прочитания

Увеличават заплатите на служителите в градския транспорт в София. Това стана ясно след среща на ръководството на Столична община със синдикатите.

"Първото увеличение ще е от 1 март със 150 лв. Очаква се да има и второ такова - от 1 септември", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

“Надяваме се, че с направата на нов бюджет ще има подкрепа и за по-голямо увеличение. В рамките на последните четири години последователно увеличавахме заплатите на работещите в градския транспорт, така че се надявам те да помнят и да оценят това нещо. Даваме си сметка, че им е трудно. Ценим изключително много нашите шофьори, разбираме техните искания, но това можем да направим засега”, коментира още Фандъкова.

Заместник-кметът по транспорта Дончо Барбалов обясни, че на годишна база двете увеличения ще струват на общинския бюджет около 32 млн. лв.

Екатерина Йорданова, председател на транспортните синдикати, уточни, че конструктивният диалог, който имат те в Столична община не се наблюдава в други сектори на страната. “Разбира се, че хората искат и заслужават повече и ние ще продължаваме да работим за тях, надяваме се с новите национален и общински бюджет да договорим и по-голямо увеличение”, коментира още Йорданова, цитирана от БГНЕС.

По-рано днес служители на градския транспорт излязоха на протест в столицата.

ОЩЕ: Служители на градския транспорт на протест пред Столична община (СНИМКИ)

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес