Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Красиви табла от капачки под надслов "Кукерите пазят традицията в шевици" разкрасиха градския стадион в Елин Пелин

05 октомври 2020, 17:11 часа • 20295 прочитания

На 5 октомври 2020 г. детската площадка Парк "Планетата не е за еднократна употреба", направена от рециклирани материали и автомобилни гуми, се увеличи с 5 нови красиви табла, изработени от цветни капачки.

На оградата на спортната площадка "Мургаш", намираща се до градския стадион, в непосредствена близост до входа на детския Парк "Планетата не е за еднократна употреба", вече стоят на стража два страшни кукери, пазещи три омагьосващи български шевици, претворени от рециклируеми материали.

 

Таблата под надслов "Кукерите пазят трацията в шевици", монтирани в района на стадиона, са авторско творение на Диана Димитрова, старши експерт "Връзки с обществеността" в Община Елин Пелин. Площадката ще се допълва с нови съоръжения, насърчаващи децата да рециклират отпадъците си и да се научат да използват повторно различни, на пръв поглед "излишни", материали като пластмасата, гуми и дърво и др.

 

В галерията към новината може да видите всяко едно от таблата, които се намират на оградата на спортна площадка "Мургаш" в гр. Елин Пелин.

 

Инициативата за обособена зона, изработена с материали, подходящи за рециклиране беше отразена и в предаването "Малки истории" на БНТ на 25 септември 2020 г. Медийното гостуване в гр. Елин Пелин беше свързано с инициативата на Диана Димитрова за изграждането на детска площадка от автомобилни гуми по мотото Парк "Планетата не е за еднократна употреба". Журналистите от обществената телевизия останаха впечатлени от реализирането на един добър пример за най-малките ни съграждани, както и от идеята за създаването на място за игра, на което децата да се забавляват и да се учат на грижа към природата.

 

✿ Добрият промер е заразен!

Еко инициативата за различната детска площадка в района на градския стадион се реализира от доброволци и с подкрепата на Община Елин Пелин.

Илиана Симеонова
Илиана Симеонова Отговорен редактор
Новините днес