Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шкварек: Щом хората не ходят да гласуват, значи понасят добре купуването на гласове

03 октомври 2024, 08:48 часа • 432 прочитания

Щом хората не ходят да гласуват, значи като общество прекрасно понасяме всички тържища за гласове и корупция, които ще ширят. Положението ше стане още по-лошо. Ако в едно общество ти са абсолютно несъгласен с това, коет се случва, първото, което правиш, е да отидеш да гласуваш. След като не го правим, значи сме съгласни с положението, живеем си прекрасно. Това коментира Кристиян Шкварек в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Джейхан Ибрямов в ареста заради купуване на гласове?

И попита: "Кое ни изморява да гласуваме? Изморявам се да отида до близкото училище веднъж на четири месеца? Направо ми се счупват краката да отида да гласувам. Това не е сериозно".

По думите на журналиста Веселин Стойневможе може да има морална и емоционална умора у хората за това, че се доверяват и после се разочароват. "Но ако наистина са уморени и не им се ходи повече на избори толкова често, ами да излязат и да наклонят везните в някаква посока, за да се промени пропорцията", даде решение той.

ОЩЕ: Спецакция срещу купуването на гласове в страната, има задържани

"Хората виждат цялото това купуване на гласове. То се превърна в цирк, който не само, че не се крие, а се вади като демонстрация. Те много добре разбират, че като не отидат да гласуват, те все едно покрепят този купен вот. Така цяла парламентарна група може да се вкара в палрламента. Ако не си съгласен с това, гласуваш, за да може този изтъргуван вот да се обезцени", каза той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес