Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Незабавно напуснете Иран: МВнР с призив към българските граждани

03 октомври 2024, 09:31 часа • 735 прочитания

Министерството на външните работи (МВнР) призовава българските граждани на територията на Иран незабавно да напуснат страната заради ескалацията на напрежението в региона на Близкия изток. Това съобщиха от дирекция "Ситуационен център" към ведомството на сайта си.

Още съвети

Българските граждани на територията на Иран следва стриктно да се придържат към инструкциите за сигурност на местните власти, както и редовно да се информират за обстановката, да избягват места, които представляват военни обекти или на които се провеждат мероприятия, свързани със струпването на множество хора.

ОЩЕ: Войната на Израел с "Хизбула", "Хамас" и Иран: Какво и защо

МВнР препоръчва на гражданите на България, намиращи се на територията на Иран, възможно най-бързо да съобщят за своето местоположение и планирана продължителност на пребиваване на телефоните на посолството, както и на електронния адрес на Консулската служба в Техеран: consulate.tehran@mfa.bg.

Възможности за пътуване до България

Това може да стане през сухопътните граници с Турция и Армения. Сухопътната граница с Азербайджан продължава да е затворена.

Горепосочените възможности не се организират и координират от посолството на страната ни в Техеран, уточняват от МВнР.

ОЩЕ: Иран: Не търсим война, но ще отговорим силно, ако Израел отвърне на обстрела

При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на България в Техеран на тел.: + 9821 88775037 и +9821 8877 5662 или на електронна поща еmbassy.tehran@mfa.bg, както и при извънредна ситуация и в извън работно време - на мобилен тел.:+98 9305683409.

Сигнали и молби за съдействие при бедствени ситуации на български граждани се приемат денонощно и на телефонните линии на Дирекция "Ситуационен център": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или имейл: crisis@mfa.bg.“

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес