Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роженската обсерватория започва годината с финансов дефицит

22 януари 2016, 14:07 часа • 2735 прочитания

Националната астрономическа обсерватория „Рожен” започна 2016 година с минус 30 000 лева. Това каза директорът на институцията Никола Петров.

По думите му изминалата 2015 година е била изключително трудна година за НАО във финансов аспект. Благодарение на навременната намеса и помощ от страна на Областната управа, проведените разговори и съвместен проект с МОСВ, Обсерваторията е продължила да съществува. Той добави, че средства са постъпили и от кампанията за събиране на средства в сайта Indiegogo, която минава през виртуалното пространство и се събират средства както от България, така и от чужбина, предаде Фокус.

„Искрено се надявам, че през годината ще намерим начин да проведем разговори с хората, от които зависи състоянието на Обсерваторията, за да не изпадаме в края на годината в състоянието, в което бяхме през 2015 година. През тази година ще имаме и достатъчно време да проведем разговори и с Министерство на образованието и МОСВ за проекти за съвместна работа, откъдето да имаме допълнителни финансирания за обсерваторията”, каза още директорът на НАО „Рожен”.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес