Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Майки в паника заради спрян ток на атракциони

21 април 2013, 18:35 часа • 23891 прочитания

Внезапни спирания на тока на атракционите на традиционната русенска търла, както е известен панаирът с люлки, колички и въртележки, накара родителите на малчуганите да изпаднат в паника, съобщи БГНЕС.

Уплахата на родителите е свързана с 10-метровите надуваеми пързалки, които рязко са започнали да спихват, докато децата са отгоре на гумените съоръжения. За щастие, благодарение на бързата реакция на персонала, не се е стигнало до травми и инциденти. Русенската търла се прави всяка година около Гергьовден, когато се отбелязва и празникът на Русе. С най-голямо нетърпение я очакват децата, защото се изграждат различни забавни съоръжения – влакчета, пързалки, въртележки, люлки, надуваеми замъци и пързалки.

Внезапното спиране на тока, при което компресорите не подават въздух към надуваемите съоръжения, е довело до рязкото им спихване. А децата, които са били на пързалките, са започнали да падат надолу. Хората, които обслужват атракционите, веднага са започнали да ги вадят и да ги дават на родителите. За собствениците на пързалките притеснението е двойно – от една страна те носят отговорност за децата, а от друга това пречи на бизнеса.

Организаторите на търлата обясниха, че място за притеснение няма и всички съоръжения са безопасни. Причината за неколкократното спиране на тока е бил дефектен предпазител, който е показвал претоварване на мрежата, и е изключвал. След подмяната му вече проблем няма, обясни Ивайло Станчев. Търлата ще продължи до 7 май.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес