Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Смолян отбелязва Международния ден на спорта

15 май 2015, 16:25 часа • 4985 прочитания

Всички спортни мероприятия, заложени в календара на община Смолян за месец май, са посветени на Световния ден на спорта и на предизвикателството – 17 май. Това каза за  „Фокус”  Даниела Керкелова – експерт в дирекция „Спорт” в община Смолян.

Керкелова заяви, че през този месец се провеждат турнири за деца и работещи, които се правят в различни дати и целият месец е наситен със спортни инициативи. Кулминацията ще бъде на 31 май, който ще бъде посветен и на Международния ден на детето – 1 юни, но тъй като 1 е работен ден проявите ще са на 31 май, за да могат в спортните предизвикателства да се включат и деца, и родители.

23 май ще бъде денят, посветен на алпинизма. Той ще се проведе на изкуствената стена до екопътека Невястата. Керкелова каза още, че представители на община Смолян, на камарата на архитектите и строителите, спортисти са поднесли цветя на паметната плоча на арх. Петър Петров в Пампорово, тъй като днес се навършват 90 години от неговото рождение. Бившият главен архитект – проектант на Смолян и Пампорово загина при нещастен инцидент през февруари 2007 г., падайки от влека към връх Снежанка. Освен като активен скиор, приятелите му го помнят и с неговата непримиримост към презастрояването на курорта.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес