Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Сливен: Общините не могат да инвестират, дори да разполагат със средства

18 май 2023, 15:59 часа • 1635 прочитания

Много неприятна ситуация за общините, които според сега действащия закон не могат да инвестират средства, дори и да разполагат с такива, защото трябва да се съобразяват с разходите си през миналата година, а цените са различни, заяви пред медии кметът на Сливен Стефан Радев.

Той изрази опасение, че общините ще завършат с по-големи наличности, без да са имали възможност да инвестират средства в различни дейности и проекти.

„Не ми се мисли и за невъзможността да се финансират ежедневните дейности, които на практика не могат да спрат – здравни, социални, образователни и още много други“, посочи градоначалникът.

На проведеното днес общинско заседание бяха приети всичките 75 точки, включени в дневния ред, съобщиха от местната администрация. Една от тях беше за актуализация на бюджета, който в момента действа по Закона за удължаване на държавния бюджет от 2022 г., поради липса на приет нов за тази година.

Пълна подкрепа получи предложението на общинския съветник Минко Минчев покритата лекоатлетическа писта в Сливен да носи името на покойния лекоатлет Михаил Желев, който тази година щеше да навърши 80 години. Той е носител на европейска титла, избран е за спортист на годината на България, удостоен със званието „Почетен гражданин на Сливен“. Михаил Желев е единственият българин, носител на наградата „Златен шпайк“ за най-добър лекоатлет на Европа. Минчев предложи идея за изграждане на алея на спортната слава в Сливен.

„Настроен съм изцяло позитивно към идеята за изграждане на алея на спортната слава на Сливен и за преименуване на лекоатлетическата писта в знак на почит към паметта на Михаил Желев. Сериозно ще обмислим идеята за алея. Имаме много именити спортисти и има какво да покажем на жителите и гостите на града“, коментира кметът Стефан Радев.

Общинските съветници гласуваха единодушно общината да направи дарения в храмовете на селата Бинкос, Гергевец и Глуфишево, както и на Сдружението „Музиката вместо улицата“.

Още от Сливен: 

Облагородяват района на скейт парка в Сливен

Футбол с мисия в помощ на болно 7-годишно дете в Сливен

Зелена светлина получи кметът за дружество „Индустриален парк – Сливен“

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес