Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Директорът на РЗИ-Сливен иска да подаде оставка, чака се решение на Ананиев

08 юни 2020, 08:27 часа • 4339 прочитания

Директорът на РЗИ - Сливен иска да подаде оставка, чака се решение на Ананиев. Новината съобщи пред БНТ кметът на града Стефан Радев.

Оставката на д-р Петя Балулова вече е била коментира на с Радев. Предстоят разговори със здравния министър Кирил Ананиев."Не уволнена, иска да напусне. Разговаряли сме, но очаквам това да стене, след като тя разговаря с министъра", каза той.

Според кмета това е акт, с който д-р Балулова иска да свали напрежението от нападките, лично към нея, а и към РЗИ-Сливен.

"Но пак казвам – здравните власти в България свършиха огромна работа и продължават да вършат", посочи той.

В момента 35 души са настанени в инфекциозните отделения на Сливен в  Областната болница "Иван Селимински" и във Военна болница.

Статистиката за областта е: 124 диагностицирани с коронавирус, 75 са излекуваните до момента, като има 10 починали. 37 са активните случаи. По думите на Радев в момента няма пациенти в тежко състояние.

18 са заразените медици: "Тестове на медицинските лица се правят непрекъснато, надявам се да няма повече заразени медици", посочи той.

След двуетапна дезинфекция днес от частната болница "Хаджи Димитър" ще бъдат взети проби и едва след няколко дни евентуално може да започне прием на болни, добави той.

НА ЖИВО: Последна информация и всичко за коронавируса, 8 юни

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес