Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

10 начина да направите компютъра си по-бърз

04 юни 2015, 13:09 часа • 72709 прочитания

Не сте доволни от скоростта, с която работи компютърът ви? Не е нужно да го сменяте -сами можете да го направите по-бърз. The Telegraph дава десет съвета как да стане това:

1. Деинсталирайте неизползваните програми

Новите компютри обикновено се продават с няколко предварително инсталирани програми, повечето от които навярно никога няма да използвате и най-вероятно дори не знаете, че съществуват. А някои от тези програми работят във фонов режим, когато зареждате вашия компютър, дори и да не ги използвате 

Така че, ако искате бързоработещ компютър трябва да деинсталирате всички програми, от които нямате нужда и резултата веднага ще бъде на лице. За целта може да ползвате програма като PC Decrapifier, която е специализирана в локализирането и премахването на всякакви видове промоционални или пробни версии на софтуер, които често има на потребителските компютри.

2. Автоматично изтривайте временните файлове

Временните файлове се натрупват в компютъра в резултат на ежедневните задачи, които вършим и могат да забавят работата на компютъра. Ето защо е добре да се отървете от тези файлове, включително и от вашата интернет история и бисквитките. След като освободите дисково пространство, скоростта на работа на вашия компютър ще се повиши.

3. Инсталирайте SSD

Хард дискове са най-голямата причина за забавянето на скоростта на вашия компютър. Макар и да не са евтини, инсталирайте SSD.

Останалите трикове, за да направите компютъра си по-бърз, четете в expert.bg!

Александър Коларов
Александър Коларов Отговорен редактор
Новините днес