Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уникално вкусно сладко от моркови и канела

11 септември 2024, 08:18 часа

Днес ще ви изненадаме с рецепта за едно по-нестандартно сладко. Свикнали сте морковите да ги използвате за направата на туршии и всякакви други солени зимнини. Дали обаче някога сте се замисляли, че с тях можете да направите вкусно и ароматно сладко, на което да се любувате през студените дни от годината? Затаете дъх, защото след броени секунди ще разберете как можете с два килограма моркови да сътворите нечувана вкусотия.

Как се приготвя най-ароматното сладко от моркови?

Продукти, които трябва да си набавите:

Още: Това е най-доброто сладко за имунитета след есента

  • 2 кг моркови
  • 1 кг захар
  • 1 л. вода
  • 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне на сладкото:

Започнете с подготовката на основната съставка, а именно морковите. Измийте ги, премахнете обелката им и след това ги настържете на едро ренде. Прехвърлете ги в дълбока тенджера и добавете водата и захарта. Увеличете котлона и сложете морковите да се варят на силен огън. Щом омекнат, намалете градусите. Ще разберете дали сладкото е готово, щом прокарате лъжица и се образува бразда.

Около 2 часа и половина са нужни за приготвянето на вкусната зимнина. Най-накрая се добавя и канелата. С нея сладкото е още по-ароматно и вкусно.

Още: 7 храни, които могат да увредят вашите зъби и то сериозно

Сладкото се разпределя в малки бурканчета, докато все още е топло. Не се стерилизира. Задължително го пробвайте, много ще ви допадне.

Как се прави сладко без захар

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес