Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Неделните банички, от които ще си оближете пръстите

02 март 2022, 10:41 часа

Храната е много важна и към избора й трябва да се подхожда сериозно и с отношение. Днес ние ще ви зарадваме с рецепта за едни неустоимо вкусни бутер банички, които се приготвят толкова лесно, че дори и малчуганите биха могли да се включат в това кулинарно предизвикателство.

Ето и какви продукти трябва да имате пред себе си:

• бутер тесто - 1 пакет;

• сирене - 100 г;

• колбаси - 150 г;

• маслини - 150 г;

• яйца - 2 бр. и 1 жълтък се остава за намазването;

• кашкавал - 100 г.

Начин на приготвяне:

Наистина е като детска игра. Веднъж, ако ги опитате, ще се уверите в това. Започнете с нарязването на продуктите за плънката. Към тях добавете яйцата и започнете да бъркате, така че всички съставки да се смесят.

Пробвате ли тази рецепта за БАНИЦА с готови кори, никога няма да я правите по друг начин

Не забравяйте обаче да си отделите единия жълтък, който остава за намазване на баничките. С него те ще придобият още по-апетитна визия.

Друго важно нещо е тестото да бъде идеално размразено, преди да започнете да работите с него. Реже се на квадратчета с еднаква големина. В единия край на всяко квадратче се поставя по лъжица от плънката.

Краищата се прегъват внимателно и след това се притискат с пръсти или с вилица, както на вас е по-удобно. Най-отгоре баничките се мажат с жълтък, който предварително сте смесили с малко олио.

По желание може да поръсите и сусам за още повече вкус и аромат.

Баничките се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса. Когато хванат приятна коричка, трябва да ги извадите. Похапват се топли в компанията на чаша домашен айрян.

Задължително ги опитайте и няма да съжалявате!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес