Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-вкусните тиквички с месо на фурна

05 юли 2023, 12:00 часа

Днес искам да споделя с вас една от вкусните и бързи рецепти, която ще се хареса на мнозина, особено на тези, които обичат месо с тиквички на фурна – бързо, питателно и апетитно. За рецептата избираме млади и средно големи тиквички, след това предпочитаното от нас парче месо, можете да вземете свинско или говеждо, пуешко и др.

С това ястие можете да експериментирате и да добавите зеленчуци или подправки, които харесвате, можете да добавите малко картофи, моркови, лук, сладки пиперки, зелен фасул. Ястието трябва да се сервира горещо, веднага след като го извадите от фурната, а като допълнение можете да го сервирате пресни домати или краставици, любимите ви зеленчуци.

Необходимите съставки:

·         Тиквички - 2 бр.

·         свинско месо - 250гр

·         Твърдо сирене - 80 гр

·         Чесън - 2 скилидки

·         Сол, черен пипер - на вкус

·         Растително масло - 2 супени лъжици.

Мармалад БЕЗ варене - всеки трябва да я знае тази рецепта

Как се готвят тиквички с месо на фурна?

Пригответе всички необходими съставки според списъка, след което трябва да изберете добро парче свинско месо, възможно е с тънки слоеве мазнина, така че месото да се окаже по-сочно и ястието да не изсъхва . Изплакнете месото и подсушете, нарежете го на малки парчета.

Измийте и изсушете младите и средни тиквички, след това отрежете опашките от двете страни, тъй като използваме млади тиквички, в резултат на това те ще се окажат много нежни и меки, вкусни. Нарежете тиквичките на филийки. По желание пригответе и други зеленчуци.

Тиквичките могат да бъдат леко запържени в тиган, златиста коричка ще ги направи по-ярки и по-вкусни. Прегънете тиквичките в подготвената топлоустойчива форма, предварително намазана с растително масло.

Подредете парчетата свинско в произволна схема върху тиквичките. Всичко се овкусява със сол и смлян черен пипер.

Обелете и измийте чесъна, нарежете го на плочи и разпределете по целия съд. Ястието се пече на 180 градуса за 25 минути, като се разбърква от време на време.

След като извадите формата и напълните всички съставки с настъргано сирене, изпратете я обратно във фурната за 5 минути. Сервирайте горещо ястие на масата.

Добър апетит!

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес