Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ето как мариноват пилешките гърди в ресторантите, за да са толкова сочни и вкусни

03 март 2023, 08:34 часа

Пилешкото месо е едно от най-предпочитаните, тъй като се смята за диетично. Много хора не пропускат възможност да си го сготвят у дома или да си го поръчат в ресторанта, който посещават.

За съжаление домашното пилешко месо не може да се доближи по вкус и сочност до онова, което ни сервират в реномираните заведения за хранене. Не се изненадвайте, защото тайната е в самата марината. Истината е, че месото, което сме свикнали да похапваме навън, е овкусено по специален начин. В днешната статия ще споделим с вас как трябва да мариновате пилешките гърди, ако искате да се превърнат в кулинарен шедьовър.

Как е правилно да мариноваме пилешкото месо?

За мариноването на пилешко месо се използват няколко продукта. Става въпрос за соев сос, черен пипер, малко горчица и няколко скилидки чесън. По желание може да добавите и черен пипер, стига пикантната храна да не дразни стомаха ви.

Ето какво добавят към ОРИЗА в лъскавите ресторанти, за да е толкова вкусен

Сами преценете какво количество от продуктите да добавите. Съобразете се с количеството пилешки гърди. Едно от най-важните неща е да пресовате скилидките чесън. По този начин ще допринесете изключително много за овксуяването на месото.

Препоръчително е пържолите да се мариноват в продължение на няколко часа в хладилник и едва след това да ги метете на скарата, в тигана или както сте решили да ги приготвяте.

Задължително пробвайте тази марината. Сигурни сме, че ще останете изключително доволни от вкуса на пилешкото месо. Самите пържолки ще са много по-сочни и вкусни, буквално ще се топят в устата.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес