Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Чийзкейкът на Джейми Оливър е шедьовър само с 5 съставки (ВИДЕО)

31 май 2024, 13:33 часа

Знаменитият готвач Джейми Оливър е световноизвестен със своя спокоен, непринуден подход към кухнята, който помага на домашните готвачи навсякъде по света да влязат в кухнята и да готвят в среда с нисък стрес и малко ангажираност. Оливър често приготвя лесни и обикновени рецепти, които не изискват сложни техники и труднооткриваеми продукти.

В публикацията в TikTok Джейми Оливър приготвя изкушаващ чийзкейк без печене, който включва само 5 съставки и минимално количество кулинарни умения. Този лесен чийзкейк използва същите съставки и вкусов профил като хитовия британски десерт „банофи пай“, което се прави с банани, шоколад и гъст карамелен сос.

Основните съставки за банофи чийзкейк

Още: Помните ли бонбоните „захаросани черешки“? Ето как да ги направите!

Както в традиционния банофи пай, чийзкейкът на Джейми Оливър съдържа 8 презрели банана, шоколадови пръчици и плътен карамелен сос върху основа от натрошени бисквити. За разлика от стандартния банофи пай, който използва бита сметана, Оливър използва „наистина доброкачествено крема сирене“, за да превърне класическия десерт в възхитително плодов чийзкейк.

Джейми Оливър добавя зехтин, след като е направил бисквитите си на трохи, за да позволи на сместа да се емулгира в плътна кора. Изглежда малко вероятно в ястието да остане вкус на зехтин, след като всички тези захарни вкусове са конструирани, но винаги можете да използвате масло като заместител, ако предпочитате.

 

Пухкава питка със сирене и кашкавал

Джейми Оливър закрива 6 ресторанта във Великобритания заради Brexit

Елица Христова
Елица Христова Отговорен редактор
Новините днес