Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сидеров иска прекратяване на договорите с ЕРП-тата

28 септември 2014, 16:00 часа • 21095 прочитания

Според проучване 46% от хората в България не могат да си платят тока, лекарствата и дори храната. Това заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров на импровизирана трибуна пред сградата на Енерго про във Варна. Партията проведе протест срещу 10-процентното увеличение на тока от 1 октомври.

„Ние изнемогваме. Не искаме повече да ни лъжат, не искаме повече колониална икономика. Нека бъде прекратен договорът за тока с чуждите компании, да бъдат прогонени монополите от България и токът ни да се върне в държавни ръце. България отново трябва да произвежда и продава евтин ток, както преди 30 години", каза Сидеров пред протестиращите, които бяха около 200, пристигнали с автобуси и от съседни градове. Те се обединиха около тезата, че това е само началото на битката и тя ще продължи с нови организирани протести, подобни на тези във Варна от февруари 2013 г.

"След 5 октомври животът продължава", каза Сидеров няколко пъти пред своите симпатизанти, предаде Стандарт нюз.

Над 50 полицаи бяха отцепили двете платна за движение пред Енерго про и се грижеха за обществения ред. Не се стигна до намеса на служителите на реда.

 

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес