Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Р. Кънев: Ако няма воля да се реализират реформите ние нямаме място в тази власт

16 май 2015, 17:56 часа • 9791 прочитания

Реформите са на пределна фаза, от която зависи дали ще бъдат успешни или не. Правителството изпълни своя ангажимент сравнително бързо - само в рамките на шест месеца успя да изготви законодателната основа на приоритетните реформи и да я внесе в парламента.

Това заяви Радан Кънев на пресконференция в Шумен.

Сега е ред на парламентарното мнозинство да покаже решимостта си да потвърди реформите. Лош знак беше, че една от най-важните части на здравната реформа, а именно -спирането на източването на здравната каса беше бламирана от повечето депутати, сред които и такива на ГЕРБ.

Благодаря на премиера, въпреки съпротивата на неговите хора, потвърди подкрепата си за реформата. Това е изключително важно, защото става въпрос за стотици хиляди лева.

Ако няма воля да се реализират реформите и да се спрат кражбите в управлението, ние нямаме място в тази власт. Но не виждам защо трябва да се стига до там. Виждам много ясна воля на премиера за промяна.

Припомняме, че по-рано днес зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви следното:" Ние сме много обезпокоени от случващото се в здравеопазването и от начина, по който се провежда тази реформа. Преди да стартираш една реформа, ти трябва първо да си убедил тези, с които ще проведеш тази реформа.

Сами разбирате - докторите, ръководителите на здравни заведения са хора с опит и всеки един от тях знае какви са проблемите. И ако те не бъдат чути, реформата ще бъде обречена на неуспех и ще се генерира огромно напрежение", допълни още Цветанов.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес