Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Очаквания при ротацията в управлението: Говорят експертите

11 януари 2024, 08:35 часа • 770 прочитания

Несериозно е да се мисли, че Николай Денков и Мария Грабиел ще определят структурата на новото правителство. Съотношението на силите ще се определя от партийните лидери. Ще се засили политическото присъствие на ГЕРБ, но ще има и ритане по кокалчетата. И при ротацията няма да знаем кой министър на кой е. Това ще си остане дълбока тайна. Това заяви социологът Кольо Колев в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Сглобката започва разговори за ротацията

Журналистът Асен Григоров заяви, че няма нищо странно и необичайно в случващото се. „По-прозрачни процеси не е имало в българската политика. Нищо няма да остане скрито, накрая всичко ще се разбере“, каза той относно имената в новото правителство след ротацията. Според него всички ще се придържат максимално близко до първоначалните договорки и няма да има големи изненади.

Относно участието на ДПС в управлението Стойчо Стойчев смята, че е възможно даден човек да е одобрен от ДПС и така да се гарантира тяхното участие в управлението. „Струва ми се че Габиел ще е по-скоро технократ балансьор“, каза той.

ОЩЕ: Денков: Няма да правим компромиси при ротацията заради Пеевски и ДПС (ВИДЕО)

Христо Панчугов заяви, че Денков и Габриел ще предложат състава на новия кабинет, но няма да вземат окончателните решения. „Време е да видим политици, които поемат отговорност“, каза той.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес