Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ясен Тодоров щял "друг път" да представи справка с осъдени политици

07 март 2016, 18:05 часа • 4150 прочитания

Г-н Атанасов говори пред журналистите, не пред Етичната комисия на ВСС. Това заяви председателят ѝ Ясен Тодоров в коментар за думите на следователя Бойко Атанасов, че Делян Пеевски директно се е бъркал в прокуратурата и че главният прокурор Сотир Цацаров не си е вършил работата.

Според Тодоров са изслушани 13 прокурори и всички били отрекли твърденията на Атанасов за Пеевски и Цацаров. От изявлението на Атанасов стана ясно, че имал информация от службите за разследвани прокурори и следователи, но не даде имена, подчерта председателят на Етичната комисия на ВСС пред bTV, според когото Бойко Атанасов „е заплашил с разкриия” в бъдещ момент.

От думите на Тодоров стана ясно, че следващият понеделник Етичната комисия на ВСС ще решава какво всъщност да проверява, защото Атанасов не дал никаква конкретика. Ще се решава в крайна сметка и кой във ВСС ще разследва.

Твърдението на г-н Атанасов, че структурата на Столичния следствен отдел е незаконна, е пред съда и предстои въпросът да бъде решен. Не виждам причина след като съдилищата се делят по материя, да има делене и на най-големия следствен отдел в страната по специализация – едни да се занимават с икономически престъпления, други с криминални нарушения и т.н., уточни той. За финал избраният като кандидат от "Атака" във ВСС добави, че се подготвя нова голяма атака срещу следствието. "Някой друг път ще ви представя справка с информация за осъдени хора на висши държавни длъжности", уточни Тодоров.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес