Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН ще подкрепи вота на недоверие

15 юни 2022, 14:47 часа • 5669 прочитания

"Има такъв народ“ ще подкрепят вота на недоверие срещу кабинета "Петков". "Ще подкрепим възможността тези по най-бързи начин да са ходят. Говоря за министър-председателя, министъра на финансите и цялата им политическа структура. Защото, когато ти си готов да предадеш България, нищо не е от значение и няма стойност", каза депутатът Станислав Балабанов.

Той обясни, че вотът на недоверие е административна процедура и всяка партия има право да внесе каквото пожелае. "Нашата позиция по отношение на тези, които управляват в момента, я казахме преди няколко дни“, заяви той.

"Днес, като българи, трябва да се срамуваме от "Продължаваме промяната", защото за пореден път разбрахме, че премиерът се е опитвал да води политика, която граничи с национално предателство", заяви Балабанов.

"Силата е в истината. Няма нищо по-прекрасно от това, заедно, като народ, да установим истината. Спряхме един човек, който щеше да продаде България. Решението е в името на нас като българи. Ние имаме история, която няма да можем да прескочим току така. Днешният ден е исторически. Помнете го и запомнете, че ИТН спря това предателство навреме", добави той.

На въпрос на Actualno.com дали ги е страх от предсрочни избори в смисъл дали ще влязат пак в парламента, след като влизат с подкрепа на вот на недоверие, иницииран от ГЕРБ и подкрепен от ДПС, Балабанов отговори, че от нищо не ги е страх.

Той увери, че актуализацията на бюджета ще се случи. "Ще подкрепим да има пенсии и обществото да е добре", каза депутатът от ИТН.

Балабанов допълни, че ще спре да категоризира бившите си колеги, които напуснаха парламентарната група на ИТН. "Предателите накрая умират сами. Няма един човек, които да е постъпил по този начин и да е останал с добро име в политиката. Ако те имат морал и имат данни, че нещо не е наред – да напуснат политиката. Какво ще правите в парламента? Независими?", попита той.

Попитан от Actualno.com защо не е извадил по-рано бележката, с която твърди че разполага и на която се твърди, че премиерът е начертал план за евроинтеграцията на Република Северна Македония, Балабанов отговори, че не го е направил, защото са се надявали Петков да ревизира позицията си и България да има единна позиция.

ОЩЕ: Идва ли краят на кабинета "Петков"? Какво показват сметките

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес