Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ИТН: Кирил Петков заплашва още депутати да напуснат групата ни

14 юни 2022, 21:35 часа • 2829 прочитания

От партия "Има такъв народ" заявиха, че на още техни депутати е предлагано да напуснат групата и да продължат да подкрепят управляващата коалиция. Според депутата Станислав Балабанов след обявеното в понеделник решение на петима депутати да се отцепят, още поне петима били убеждавани от премиера Кирил Петков да направят това, предава БНР.

"Министър-председателят продължава да звъни, да се моли, да предлага, да заплашва", коментира той. "На повече от 5 човека се е обаждал, каза Балабанов в отговор на въпрос и добави: "Споделят, оплакват се, но заявяват категоричната позиция, че ще останат част от нашата парламентарна група", каза още Балабанов.

По-рано днес премиерът Кирил Петков заяви, че са необходими още седем депутати, за да бъде осигурено ново мнозинство в парламента. От "Продължаваме промяната" уверяват, че не предлагат нито постове, нито пари в замяна на подкрепа. Петимата депутати, които вчера обявиха, че напускат ПГ на "Има такъв народ", вече са подали заявления в деловодството на НС. Това са Николай Радулов, Деян Петков, Иво Атанасов, Светлин Стоянов и Георги Георгиев.

Ива Митева: ИТН все още има парламентарна група, но натискът продължава

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес