Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Исмаилов: Не трябва да гледаме на Конституцията като на свещена крава

16 декември 2015, 16:53 часа • 4091 прочитания

Бях убеден, че така е правилно, защото в целия този дълъг процес, в който най-вече има резултат в промени в Конституцията, постигнахме и не малко добри неща. Но за съжаление не успяхме нещо, което е по-радикално.

Това каза Корман Исмаилов от Национално движение "Свобода и достойнство", който единствен се въздържа при третото четене на промените в Конституцията, предаде БНР.

"Смятам, че моето поведение е адекватно на първото ми гласуване, когато аз подписах като съвносител и бях част от този т.нар. исторически компромис. Поддържам голяма част от така приетите промени, които са стъпка в добра посока. Разбира се, и казвам, че има още какво да се направи.

Убеден съм, че Екатерина Захариева ще успее да пренесе дебата на по-професионална основа и ще успее да събере всички заинтересовани страни, така че да се постигне добър диалог и обединение около максимално възможните занапред промени в закона за съдебната власт. И ако, разбира се, това провокира или реферира обратно пак приемането на тези закони, вярвам, че трябва да положим усилия и да вървим напред към нови промени в Конституцията. Не трябва да гледаме на Конституцията като на свещена крава", допълни той.

Исмаилов заяви, че е привърженик дори на по-крайни мерки – да няма политически квоти в съответните гилдии.

"Но все още няма зрялост в политическата класа да се премине към това.

Нашата позиция винаги е била, че отделните партии-членки на РБ трябва да дават от своята идентичност към РБ, а не да черпят от него за себе си. Точно при двете големи ДСБ и ДБГ процесът донякъде се изкриви и това доведе до това разделение", заяви той.

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес