Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инцидент със самолета на Бойко Борисов при кацането в Брюксел

10 април 2019, 19:50 часа • 8416 прочитания

Самолетът, с който премиерът Бойко Борисов пристигна в Брюксел, е спукал гума при кацането си. Това сподели самият Борисов пред журналисти. Той пристигна за участие в извънредния Европейски съвет, посветен на "Брекзит". Пилотите обаче са успели да овладеят машината "Фалкон".

"Този "Фалкон" колко пъти вече... Спукахме гума сега при кацането, но няма проблеми и няма пострадали. Много са ни добри пилотите и това ни спаси. Не случайно днес на Министерски съвет възстановихме Военновъздушното училище", заяви Борисов.

Припомняме, че за последно със самолета имаше проблем с колесниците, като три пъти в различни ситуации те не можаха да бъдат затворени. Наложи се да има поправка чак в Швейцария.

"Очаквам и от другите оставки. Човек след човек подават оставки - ами подайте и вие като нас и след това ще говорим, не е ли правилно?" Така той коментира оставките, подадени заради скандалите с ниски цени на апартаменти от последните седмици.

Борисов потвърди позицията на България, че е по-добре Brexit да бъде отложен. Защото ако това се случи на 12 април, ще бъде "шок и ужас".

"Нито една от двете страни не иска твърд Brexit. Събираме се и има много въпросителни. Ако се изпълни това, което Тереза Мей е написала в писмо до Доналд Туск, тя иска 30 юни. Съдейки от българската действителност си задавам първи въпрос - това означава, че Великобритания ще се проведат евроизбори и след 24 май те ще имат евродепутати.

Ще има ли сила, която ще им каже после да напуснат европарламента? Аз съм за удължаване на Brexit, иначе може да стане голям хаос. Явно нито ние, нито британците сме готови за Brexit. Трябва да се даде най-голям срок, защото иначе в петък ще настане шок и ужас. За нас е по-дoбре да има отсрочка, отколкото в петък да се затвори границата. Нощта е пред нас и ще разговаряме", добави Борисов.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес