Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Депутати от ПП говориха в САЩ за отпадане на визите за българи

31 януари 2024, 14:15 часа • 2958 прочитания

Група народни представители от България и посланикът ни във Вашингтон Георги Панайотов посетиха Конгреса на САЩ за среща с Брад Шнайдер - конгресмен и съпредседател на групата за приятелство с България.

Шнайдер е демократ и в Конгреса представлява щата Илинойс, един от щатите с най-голяма българска общност. Той е сред вносителите на резолюцията относно 120 години дипломатически отношения между България и САЩ, която предстои да се разгледа в Конгреса.

Освен посланик Панайотов, българската делегация в Конгреса се състоеше от Деница Симеонова, Йордан Терзийски, Атанас Зафиров, Драгомир Стойнев и Георг Георгиев.

Още: Йордан Терзийски и Деница Симеонова на срещи с българската общност и с посланика ни в САЩ

Йордан Терзийски и Деница Симеонова от ПП повдигнаха една от най-важните теми за България, а именно - отпадането на американските визи за българи. По рано през деня двамата депутати от "Продължаваме Промяната" посетиха за среща и Държавния департамент на САЩ.

Днес предстои народните представители да вземат участие във форум за сигурност, посветен на темата за влиянието на Русия и Китай на Балканите. Предвидена е среща и с другия съпредседател на групата за приятелство с България в Конгреса - републиканеца Джо Уилсън.

Шенген ще ни помогне за падане на визите за САЩ: Елена Поптодорова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес