Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП пита къде е Бойко Борисов: ГЕРБ отново атакува президента Радев

24 юли 2020, 09:34 часа • 4098 прочитания

От БСП за пореден път призоваха премиера Бойко Борисов да дойде в парламента. Депутатът от левицата Христо Проданов поиска Цвета Караянчева да се обади на премиера и да го покани, за да каже къде в неговата оставка.

Искането си левите направиха преди днешните дебати за смените в правителството.

"За пореден път той се крие и неглижира институцията на Народно събрание. Моля ви да се обадите на министър-председателя, да дойде в Народното събрание, лично да мотивира предложенията за промени и да обясни къде е неговата оставка и кога ще я подаде той, призова Проданов.

ГЕРБ пък атакуваха държания глава, че вчера пак призовавал за разпускане на парламента. Президентът подкрепя незаконни акции на гражданско неподчинение, заяви Даниела Дариткова в декларация от името на група.

Тя посочи, че подбудителството към подобни действия на Румен Радев също е престъпление. За герберите президентът не уважавал НС. Оставка, оставка, скандираха социалистите.

Държавният глава не насърчавал диалога. Дариткова критикува, че не приел подадената от кабинета ръка, а систематично разделял обществото.

Дариткова настоя Радев да заяви претенциите си за президентска република. За нея той искал еднолична власт. Отново викове "Оставка" дойдоха от ляво. Червените станаха и затропаха по банките. От ГЕРБ пък реагираха с аплаузи.

Георги Свиленски излезе и отново поиска премиерът да дойде. Според него днес се предлагала подмяна на кабинета. Борисов отново се изплашил, отново се е скрил, предположи социалистът.

Герберите му отговориха с викове "Оставка!". И аз искам оставка, отговори им Свиленски. Той не иска да се използва Томислав Дончев като премиер или пък Дончев да бъде избран за министър-председател.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес