Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП организира митинг на Орлов мост на 16 ноември?

14 ноември 2013, 15:09 часа • 67079 прочитания

Снимка: Архив (протестът ДАНСwithme от лятото на тази година)

Ще има ли митинг-шествие на БСП тази събота, 16 ноември? Този въпрос излезе на дневен ред, след като в Jiloto.bg се появи информация, че лично новият председател на БСП – София Калоян Паргов е изпратил писмо до Районните съвети на червената партия с искане за мобилизация на хора.

Както е добре известно, в събота, 16 ноември, ГЕРБ организира антиправителствен митинг в Пловдив. Actualno.com се свърза с пресцентъра на БСП-София за потвърждение дали тази събота, в София, ще има митинг на БСП от "Орлов мост". "Орлов мост" се превърна в символ на протестите срещу управлението - първо през февруари тази година оттам тръгнаха протестите, които свалиха Бойко Борисов, а сега "Орлов мост" е опорна точка на ДАНСwithme и на студентските протести. От пресцентъра на БСП-София категорично заявиха, че самият пресцентър не е пускал такава информация и се проверява дали електронната поща bsp_sf@abv.bg се ползва от техни структури. Официалната поща на пресцентъра на БСП е presscenter@bspsf.bg.

Според информацията в „Жилото” Паргов е написал дословно следното по отношение на събирането на хора за митинга: „Считаме, че във вашето полезрение трябва да се имат предвид и кадрите, които предлагахте като кандидати за заемане на длъжности в съответните държавни и други обществени служби”. Има и определена контролна цифра в съобщението – 5 хил. души. За да може да бъдат събрани толкова хора, се препоръчва да има подбор. На първо място е „районният партиен актив” – секретари и членове на ръководства, членове на Районните съвети на БСП и симпатизанти на БСП. На второ са обединенията на жените-социалистки, младежките движение и движенията на ветераните. На трето място са представители, участвали в процеса на парламентарните избори през тази година.

Цитирани са и квотите, които трябва да бъдат покрити от отделните Районни съвети – общо 24 на брой съвета:

Средец - 300, Възраждане - 300, Красно село – 300, Оборище – 300, Сердика – 200, Подуене - 200, Слатина – 250, Изгрев – 250, Лозенец – 300, Триадица – 250, Красна поляна – 200, Илинден – 200, Надежда – 250, Искър – 200, Младост – 300, Студентски – 200, Витоша – 200, Овча купел – 200, Люлин – 300, Връбница – 200, Нови Искър – 100, Кремиковци – 100, Панчарево – 100, Банкя – 100.

В събота предстои и друго взривоопасно събитие - първият мач от осминафиналите за Купата на България между ЦСКА и "Левски" на стадион "Васил Левски".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес