Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Балабанов отрича, че ИТН ще се върне да преговаря за правителство

24 юли 2022, 10:47 часа • 2844 прочитания

Депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов определи като "пълни глупости" твърденията, че от партията изобщо не са имали намерение да участват в състава на правителство с третия мандат.

Балабанов подчерта, че няма вариант от "Има такъв народ" да се върнат на масата за преговорите. "Ние през цялото време сме били на страната на истината", отбеляза той.

"Ние ясно изразихме отношението си и диалогичността на това, което направихме в последните дни по отношение на програмата и приоритетите пред България. Проведохме нормални разговори с БСП и направихме необходимите предложения и редакции", отбеляза той пред Нова телевизия. По думите му, Нинова изключително добре приела предложенията на ИТН.

Всичко обаче се счупило, когато видели "истинското лице и лицемерието". "На тези, които когато знаят, че ги снимат - се държат по един начин - за България. Когато обаче не знаят, че ги снимат, лъсва всъщност идеята им - желанието им за власт", е мнението на Балабанов. Той го изказа, след като на записа от заседанието на парламентарната група на "Демократична България" добре се чува, че Христо Иванов казва, че Тошко Йорданов има претенции за Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) и иска ИТН да има контрол там.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес