Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атанасов за Младежкия театър: Местата за култура не трябва да бъдат затваряни

31 май 2022, 12:46 часа • 2313 прочитания

Министърът на културата Атанас Атанасов вярва в положителната развръзка по казуса със сградата на Младежкия театър, защото театърът има и неговата, и посподкрепата на МРРБ.

"Смятам, че идеята на Младежкия театър за куклена сцена е прекрасна и с удоволствие искам да видя да бъде развита. Принципната ми позиция е, че пространства за култура не трябва да бъдат затваряни и трябва да останат такива. И нека не забравяме, че всичко трябва да следва думата на закона, което е много важно да се доуточни", заяви Атанасов пред БНТ.

По казуса вече е изпратено становище от страна на Министерство на културата, сега се очаква крайното решение на МРРБ.

Атанасов коментира още, че е изненадан от протеста и от комуникацията, защото ръководеното от него ведомство е изразило подкрепа още преди Младежкия театър да обяви протестните действия.

Припомняме, че от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) пожелаха да получат безвъзмездно помещение, което е собственост на театъра. Това предизвика недоволство сред актьорите и те излязоха на мирен протест.

По думите на директора Михаил Байков, Младежки театър е собственик на това помещение и ръководството ясно е заявило за какво иска да го използва. „Нашите намерения са да създадем куклена сцена, което аз съм заявил още при подаването на своите документи и своята кандидатура за директор в Министерството на културата през месец ноември, защитил съм тази теза през месец април и сега остава да я реализираме“, каза Байков.

ОЩЕ: Казусът с Младежкия театър: Министър Атанасов бил изненадан, опозицията твърди друго

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес