Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Започва ремонт на знакова за демокрацията сграда в Стамболийски

09 януари 2023, 12:13 часа • 1300 прочитания

Култова за Стамболийски сграда, намираща се до Екопарка, ще придобие съвсем нов облик. Ремонтът й ще е на стойност 210 000 лева, съобщава кметът на общината Георги Мараджиев.

По думите на градоначалника въпросната сграда крие в себе си много спомени. В нея през 90-те години в Стамболийски била основана Демократическата партия на Стефан Савов, на която самият Мараджиев бил член.

„Години наред вторият етаж се ползваше за клуб на СДС. Свидетел съм и участник във вземането на важни и трудни решения за нашия град. Тук идваха почти всички лидери на СДС през годините. На първия етаж беше фото. Всеки един от нас има и пази така любимите ни снимки от миналото. Сега предстои тотално обновяване. Ще се започне с укрепване, като ще бъдат излети бетонни плочи на мястото на гредореда. Покривът ще бъде отремонтиран, ще се смени дограмата, ще има нови стени от гипсокартон, нови окачени тавани, нова ел. инсталация, изолация на сградата, силиконова мазилка, изцяло обновени тоалетни и стълбища. На двата етажа ще има по четири стаи“, уточнява градоначалникът. Още: Община Стамболийски с пореден спечелен проект - 1,2 млн. лв. за улично осветление

За ремонта кандидатствали по проект, но се отказали заради неизгодни условия по финансирането.

„С цялостната реконструкция ще осигурим така необходимите помещения за работа на общинската администрация и ще завършим новия облик на централната градска част“, уточнява кметът.   

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес