Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В пореден пловдивски район стартираха мащабни улични ремонти (СНИМКИ)

11 март 2020, 18:20 часа • 2075 прочитания

Стартира реконструкцията на улица „Белица“ в Пловдив. Предвижда се ремонтът да продължи 40 дни, през които асфалтът в голяма част от пътната артерия ще бъде подменен.

Ще бъдат преасфалтирани 5 100 квадратни метра от основното пътно платно и още 700 квадратни метра локални платна. Реконструкцията е на стойност 325 хиляди лева, като се предвижда след улица „Белица“ да бъдат ремонтирани и улиците „Орфей“ и „Юндола“.

Дейностите бяха инспектирани от кмета на район „Западен“ Димитър Колев и заместник-кмета на Пловдив с ресор „Строителство и инвестиции“ инж. Пламен Райчев. Те бяха категорични, че ремонтите ще обхванат най-належащите улици в Пловдив, като това ще бъде направено по възможно най-качествения начин. Като потвърждение на това кметът на „Западен“ уточни, че се полагат 10 сантиметра асфалт вместо стандартните 8.

Ремонтите са част от предприетите от община Пловдив дейности по рехабилитация на пътната мрежа. Общо шест милиона лева бяха отпуснати на всички районни кметове за преасфалтиране на кварталните улици. От тях за всеки район ще отидат по около 1 млн. лв. Ремонтните дейности стартираха най-напред в „Тракия“, а след „Западен“ започнаха ремонтите и в район „Южен“.

Елин Андреев
Елин Андреев Отговорен редактор
Новините днес