Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В наводнените пловдивски села ще може да се гласува

26 септември 2022, 11:51 часа • 996 прочитания

Процесът на гласуване на предсрочните парламентарни избори на 2 октомври в засегнатите от наводненията селища в Пловдивския регион е гарантиран. Това заяви по БНР председателят на 17-та РИК за Пловдив област Янко Радунчев.

Секциите в тези села ще бъдат на обичайните си места, оранизацията също протича в нормални темпове и основните проблеми са разрешени, добави той. По думите му, създадена е и добра организация и условия в Панаира, където ще се настани комисията. Стремежът е за максимално бързо приключване на обработката на изборната документация и недопускане на стресови ситуации.

Няма опасност от проблеми с попълването на секционните комисии в региона, набелязани са резервни варианти за бързо заместване на членове при евентуални внезапни проблеми в състава на комисиите, каза още Янко Радунчев.

Извънредни противоепидемични мерки няма да се предприемат, но са силно препоръчителни за гражданите. Апелът е да не се получават струпвания на големи маси от хора по изборните места, призова председателят на избирателната комисия за организиране на изборите в пловдивска област.

Гласуването на парламентарните избори ще се осъществи в около 540 секции в региона.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес